Chiftelute cu spanac
PrinteazaChiftelute cu spanac din: spanac, unt, ceapa, oua, faina, lapte, ceapa verde, sare, piper, pesmet si ulei.
- 500 g spanac congelat
- 50 g unt
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 140 g făină
- 120 ml lapte
- 1 legătură ceapă verde
- sare
- piper
- pesmet
- ulei
Mod de preparare:
Se lasă să se decongeleze spanacul și se călește în puțin unt. Se scurge de excesul de apă și se lasă să se răcească; se pasează. Se curăță ceapa și se toacă; se călește în puțin unt.
Restul de unt se topește și se înglobează 60 g făină; se călește adăugând treptat laptele. Sosul Béchamel obținut se amestecă până se îngroașă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească, amestecând frecvent.
Se înglobează apoi spanacul pasat, un ou bătut și ceapă tocată; se asezonează cu ceapă verde tocată, sare și piper. Din compoziția obținută se modelează chifteluțe care se tăvălesc mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și în cele din urmă prin pesmet.
Se încinge uleiul și se prăjesc chifteluțele la foc mijlociu timp de 3-4 min. pe ambele fețe. Se servesc acompaniate de crudități.
Chiftelute cu spanac
Pofta buna!
Ce bine arata chiftelele astea!