Chifteluţe de carne cu năut

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de pui, naut, ceapa, usturoi, seminte de susan, seminte de chimen, curry, oua, sare, piper, ulei,patrunjel, salata verde, faina, rosii.

Ingrediente:Chiftelute_de_carne_cu_naut

  • 500 g came de pui
  • 200 g năut fiert
  • o ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 30 g seminţe de susan
  • 5 g seminţe de chimen
  • un sfert de linguriţă cu pudră de curry
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • pătrunjel
  • salată verde
  • făină
  • roşii

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pun într-un bol împreună cu năutul fiert, clătit cu apă rece şi scurs, se­minţele de chimen şi seminţele de susan.

Se adaugă pudra de curry, două linguri cu ulei, carnea de pui tăiată bucăţele, sare şi piper după gust.

Se presară puţin pătrunjel spălat şi scurs de apă, se adaugă ouălele şi se pasează totul cu un blender. Se formează chifteluţe cu mâna udată în apă rece sau se trec prin făină şi se scutură ca să se elimine făina în exces.

Se pun pe un platou, se aco­peră cu folie alimentară şi se lasă 10 minute la rece. Se încinge ulei într-o cratiţă, se prăjesc pe toate părţile până devin maronii, se scot cu o spumi­eră şi se aşază pe un platou tapetat cu servetete absorbante.

Chifteluţe de carne cu năut

Chiftelute_de_carne_cu_naut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.