Chifteluţe de carne cu năut
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de pui, naut, ceapa, usturoi, seminte de susan, seminte de chimen, curry, oua, sare, piper, ulei,patrunjel, salata verde, faina, rosii.
- 500 g came de pui
- 200 g năut fiert
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 30 g seminţe de susan
- 5 g seminţe de chimen
- un sfert de linguriţă cu pudră de curry
- 3 ouă
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- pătrunjel
- salată verde
- făină
- roşii
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pun într-un bol împreună cu năutul fiert, clătit cu apă rece şi scurs, seminţele de chimen şi seminţele de susan.
Se adaugă pudra de curry, două linguri cu ulei, carnea de pui tăiată bucăţele, sare şi piper după gust.
Se presară puţin pătrunjel spălat şi scurs de apă, se adaugă ouălele şi se pasează totul cu un blender. Se formează chifteluţe cu mâna udată în apă rece sau se trec prin făină şi se scutură ca să se elimine făina în exces.
Se pun pe un platou, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă 10 minute la rece. Se încinge ulei într-o cratiţă, se prăjesc pe toate părţile până devin maronii, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un platou tapetat cu servetete absorbante.
Chifteluţe de carne cu năut
Pofta buna!