Chiftelute de porc cu sos
PrinteazaChiftelute de porc cu sos din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi, zeama de lamaie.
- 250 g carne slaba de porc, tocata
- 1 mana de pesmet
- 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt
- 1/2 catel de usturoi, zdrobit sau tocat marunt
- coaja rasa de la 1/2 lamaie (foloseste zeama in tzatziki)
- 1 lingurita frunze de oregano, tocate marunt
- 1 ou mediu
- ulei de masline, pentru stropit
pentru tzatziki:
- 100 g de iaurt
- 1/2 lingurita de marar tocat, plus extra pentru servit (optional)
- 8 ridichi mici, tocate mare sau feliate
- 1/2 catel de usturoi, zdrobit
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Pune carnea de porc, pesmetul, oul, oregano, ceapa, usturoiul şi coaja rasă de lămâie într-un castron, apoi asezonează-le din belşug. Modelează 6 chiftele şi dă-le la rece până când e timpul să le găteşti.
Pentru tzatziki, amestecă toate ingredientele şi asezonează. încinge bine o tigaie-grill sau grătarul, unge chiftelele cu puţin ulei şi frige-e timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Serveşte-le cu tzatziki şi presară mărar, dacă doreşti.
Chiftelute de porc cu sos
Pofta buna!