Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla
PrinteazaChiftelute delicioase cu fasole si tortilla din: carne tocata de vita, usturoi, boia iute, chimen, ulei de masline, ceapa, bacon, pasta de tomate, fasole, sos worcestershire, mozzarella, branza cedar si ardei iute.
- 500 g carne tocata de vita
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 3⁄4 lingurita boia iute
- 1⁄2 lingurita chimen macinat
- 1⁄2 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 12 feliute subtiri de bacon, taiate marunt
- 700 g pasta de tomate
- 400 g fasole fiarta, scursa si bine clatita
- 1 lingurita sos Worcestershire
- 300 g tortilla chipsuri
- 100 g mozzarella, rupta bucati
- 100 g branza Cedar, rasa
- 1 ardei rosu iute, tocat marunt
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Intr-un castron, amesteca carnea tocata, usturoiul, boiaua, chimenul si un praf de sare. Modeleaza 30-40 chiftele. Incinge bine o tigaie non-adeziva, prajeste chiftelutele in transe timp de 5 min., intorcandu-le din cand in cand. Scoate-le pe un platou.
Adauga uleiul in tigaie si caleste ceapa si baconul 5-10 min. Adauga pasta, fasolele si sosul Worcestershire si fierbe la foc mic 10 min. Adauga chiftelele si fierbe la foc mic 10 min, amestecand din cand in cand.
Pune tortilla chipsurile intr-un vas termorezistent, coace-le 5 min, apoi pune-le peste chiftele si sos. Presara branza si ardeiul iute. Coace 2-3 minute, pana se topeste branza.
Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla
Pofta buna!