Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuri

Printeaza

O reteta de chiftelute cu dovlecei, feta si verdeturi din: dovlecei, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, oua, branza feta, frunze de menta, marar, muguri de pin, faina, lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuri

  • 3 dovlecei medii sau 2 dovlecei  mari, de aproximativ 500 g
  • sare de mare şi piper negru
  • 2  linguri de ulei de măsline, plus o cantitate suplimentară pentru prăjirea chiftelelor
  • 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată julien
  • 3  ouă mari
  • 200 g de brânză feta, tăiată cubuleţe
  • 1 mână de frunze de mentă tocate
  • 1  mână de mărar tocat
  • 2  linguri de muguri de pin
  • 3-4 linguri de făină albă

Pentru ornat:

  • lămâie tăiată felii, pe lung
  • fire de pătrunjel (opţional)

 

Mod de preparare:

Curăţaţi dovleceii courgette şi radeţi-i mare, într-o sită aşezată deasupra unui bol. Presăraţi deasupra un praf de sare, amestecaţi bine şi lăsaţi-i să stea aproximativ 10 minute. (Sarea vă va ajuta să scoateţi apa în exces. Stoarceţi în pumn dovleceii raşi pentru a îndepărta zeama, apoi puneţi-i într-un bol mare.

Intre timp, încingeţi 2 linguri de ulei de măsline într-o cratiţă lată şi căliţi ceapa cu puţină sare şi piper, 5-6 minute, până când se înmoaie. Lăsaţi-o să se răcească puţin, apoi adăugaţi dovleceii şi amestecaţi bine.

In compoziţia cu dovlecei, puneţi ouăle, brânza feta, verdeţurile tocate, mugurii de pin şi 3 linguri de făină. Adăugaţi o cantitate suficientă de piper şi amestecaţi bine până când se omogenizează. (Pentru că brânza feta este sărată, probabil că nu veţi avea nevoie să adăugaţi sare.) Dacă aluatul pare prea umed, adăugaţi încă o lingură de făină şi amestecaţi bine.

Incingeţi un strat subţire de ulei de măsline într-o tigaie mare. Va trebui să prăjiţi chiftelele în tranşe: puneţi câteva linguri de compoziţie în tigaie, lăsând spaţiu între ele, şi prăjiţi-le 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Transferaţi-le pe o farfurie caldă pe care aţi pus hârtie-prosop şi păstraţi-le la cald până sunt gata toate; ar trebui să iasă 20-24 de bucăţi.

Serviţi chifteluţele calde, garnisite cu felii groase de lămâie şi, eventual, cu un fir de pătrunjel.

Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuri

Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuri


Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.