Chifteluţe dulci indiene
PrinteazaO reteta de chiftelute dulci indiene din: faina de naut, zahar, unt ghee, cardamom, nucsoara si nuca de cocos.
- 500 g faină de năut
- 500 g zahăr
- 200 g unt ghee
- 5 seminţe de cardamom
- 1 vârf de cuţit nucşoară
pentru decor:
- nucă de cocos proaspătă (rasă)
Mod de preparare:
Coace faina într-o cratiţă fară grăsime, la foc mic, timp de o oră, amestecând frecvent ca să nu se ardă. Făina este gata când a căpătat o culoare maronie şi un miros specific de prăjeală.
Pune în faina caldă zahărul, seminţele de cardamom tocate, nucşoara rasă şi untul ghee. Amestecă ingredientele cu mâinile până când obţii o compoziţie omogenă.
Formează biluţe compacte şi lasă-le 30 de minute, până când se întăresc. Inainte de a le servi, presară-le cu nucă de cocos rasă.
Chifteluţe dulci indiene
Pofta buna!