Chifteluţe de porumb

Printeaza

O reteta de chiftelute de porumb din: faina, praf de copt, oua, boabe de porumb, ceapa verde, ardei iute, coriandru, piper, ulei de floarea soarelui, nasturel, iaurt, ceapa verde, menta verde, coaja de lamaie si zeama de lamaie.

Aceste chifteluţe se prepară din boabe de porumb fragede amestecate cu aluat gros, aromat cu coriandru proaspăt. Aranjate pe un pat de frunze verzi si stropite cu sos de iaurt, aceste chiftelute sunt delicioase si uşoare.

Ingrediente:Chifteluţe de porumb

  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 150 ml lapte degresat
  • 2 oua mari, batute usor
  • 400 g boabe de porumb congelate, dezghetate in prealabil si scurse
  • 3 fire de ceapa verde, tocata fin
  • 1 ardei iute rosu proaspat, curatat de seminte si tocat fin
  • 3 lingurite cu varf de coriandru verde tocat
  • piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 115 g nasturel

pentru sos:

  • 225 g iaurt degresat
  • 4 fire de ceapa verde tocate fin
  • 2 linguri menta verde tocata
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie verde

 

Mod de preparare:

Intâi se prepară sosul de iaurt. Se pune iaurtul într-un castron şi se amestecă cu ceapa verde, menta şi coaja de lămâie verde. Se acoperă şi se dă la frigider cât timp se prepară chifteluţele. (Se păstrează zeama de lămâie verde.)

Se cerne făina împreună cu praful de copt. Se face o adâncitură în centru şi se adaugă laptele şi ouăle. Se amestecă laptele cu ouăle cu o lingură de lemn, înglobând treptat făina. Se bate cu o lingură până când aluatul este omogen şi mai gros. Ca variantă, aluatul se poate prepara într-un robot de bucătărie: se pun întâi laptele şi ouăle, apoi se adaugă făina şi praful de copt şi se amestecă câteva secunde cu mixerul.

Se adaugă boabele de porumb, ceapa verde, ardeiul iute şi coriandrul şi se presară piper după gust. Se amestecă bine.

Se încinge un grătar sau o tigaie mare şi apoi se unge cu puţin ulei. Se ia din aluat cu lingura şi se pun în tigaie cam patru chifteluţe odată. Se coc la foc potrivit aproximativ 2 minute sau până când devin aurii şi se întăresc pe dedesubt.

Se întorc chifteluţele cu o spatulă şi se coc şi pe cealaltă parte 2 minute sau până când se rumenesc. Se scot din tigaie şi se scurg pe prosoape de bucătărie. Se ţin la cald cât timp se prăjesc şi celelalte chifteluţe, procedând la fel şi adăugând câte un strop de ulei dacă este nevoie.

Se aranjează frunzele de năsturel pe 6 farfurii şi se stropesc cu zeamă de lămâie verde. Deasupra se aranjează chifteluţele şi se servesc fierbinţi, împreună cu sosul de iaurt pentru înmuiat.

Chifteluţe de porumb

Chifteluţe de porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.