Chiftelute cu salata de cartofi
PrinteazaO reteta de chiftelute cu salata de cartofi din: cartofi, ceapa, supa, otet, sare, piper, chifla, unt, ou, amestec de carne tocata, patrunjel, mustar, castravete si ulei de rapita.
- 500 g cartofi
- 3 cepe
- 200 ml supa
- 6 linguri otet
- sare
- piper
- 1 chifla veche de 1 zi
- 3 linguri unt topit
- 1 ou
- 600 g amestec de carne tocata
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 lingura mustar clasic
- 1 castravete
- 4 linguri ulei de rapita sau de masline
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, fierbeţi-i în coajă cca 20 de minute, curăţaţi-i şi tăiaţi-i felii rotunde. Curăţaţi 2 cepe, tocaţi-le mărunt şi adăugaţi-le peste cartofi.
Incălziţi supa şi amestecaţi-o cu oţet, sare şi piper, turnaţi-o peste cartofi şi lăsaţi-i cca 2 ore să se pătrundă.
Inmuiaţi chifla în apă călduţă, apoi stoarceţi-o. Curăţaţi restul cepei, tocaţi-o mărunt şi căliţi-o într-o linguriţă de unt.
Frământaţi-o împreună cu oul, chifla, carnea tocată, pătrunjelul, muştarul, sarea şi piperul. Formaţi chifteluţe şi prăjiţi-le în untul rămas cca 4 minute.
Spălaţi castravetele, curăţaţi-l şi tăiaţi-l felii subţiri. Adăugaţi-l în salata de cartofi, stropiţi-o cu ulei şi gustaţi-o încă o dată. Serviţi-o alături de chiftele.
Chiftelute cu salata de cartofi
Pofta buna!