Chiftelute simple marinate
PrinteazaO reteta de chiftelute marinate din: usturoi, rosii, supa de legume, ulei de masline, smantana, carne tocata, patrunjel, sare, piper, busuioc si zahar.
- 1 căţel de usturoi
- 800 g roşii
- 4 linguri ulei de măsline
- 800 ml supă de legume
- 1 felie toast
- 3 linguri smântână
- 500 g carne tocată
- 1 ou
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
- piper
- 2 fire busuioc
- zahăr
Mod de preparare:
Se taie ceapa fâşii, iar usturoiul se toacă. Se spală roşiile, se curăţă şi se taie cuburi. Se încing 2 linguri de ulei şi se călesc ceapa şi usturoiul; se adaugă roşiile şi se călesc puţin împreună. Se toarnă supa de legume şi se dă în clocot. Apoi se lasă să fiarbă la foc moale 20 min.
Se prepară chifteluţele: se înmoaie pâinea în smântână. Se frământă carnea tocată cu ou, pătrunjel şi pâine; se sărează şi se pi- pere^ză. Se modelează biluţe cu mâinile umezite, într-o tigaie mare, se încing 2 linguri de ulei şi se prăjesc chifteluţele de jur- împrejur cca 6 min.
Se scot câteva legume din supă. Se curăţă busuiocul, se pun deoparte câteva frunze şi restul se adaugă în supă. Se pasează supa în oală şi se adaugă legume şi perişoare; se încălzesc înăuntru.
Se condimentează cu sare, piper şi 1 praf de zahăr. Se toarnă supa în farfurii şi se serveşte ornată cu busuioc, eventual şi o lingură de smântână.
Chiftelute marinate
Pofta buna!