Chifteluţe suedeze cu gem de merisoare
PrinteazaChifteluţe suedeze cu gem de merisoare din: carne tocata, franzela, lapte, ceapa, ou, miez de ierburi aromate, nucsoara, sare si piper.
- 400 g carne tocata (amestec vita, porc)
- 4 felii de franzela
- 5-6 linguri lapte
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingurita mix de ierburi aromate
- un varf de lingurita nucsoara proaspat rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu pâinea înmuiată în lapte. Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată cât mai mărunt.
Puneţi apoi oul, mix-ul de ierburi aromate, nucşoara, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia şi, cu palmele umezite formaţi mici chifteluţe sferice, de dimensiunea unei nuci.
Prăjiţi chifteluţele în ulei, la foc potrivit, până ce se rumenesc frumos pe toate părţile, apoi scoateti-le pe şerveţele şi lăsaţi-le să se scurgă de ulei.
Serviţi câte 5-7 chifteluţe la porţie, cu garnitură de piure de cartofi, stropite cu sos brun, iar alături puteţi pune gem de merişoare.
Chifteluţe suedeze cu gem de merisoare
Pofta buna!