Chiperi la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de chiperi al cuptor din: ardei grasi, carne de oaie, berbec sau vita, carne de porc, slaninuta afumata, ceapa, ardei iute, morcov, zahar, orez, ulei, rosii, sare si piper.
- 14 ardei grasi rosii
- 500 g carne de oaie, berbec sau vita
- 200 g carne de porc
- 100 g slaninuta afumata
- 4 cepe mari
- 1 ardei iute
- 1 morocv
- 5 linguri zahar
- 200 g orez
- 2 linguri ulei
- 500 g rosii sau 4 linguri pasta de rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ardeii de cotoare şi spălaţi-i bine. înmuiaţi un deget în zahăr şi apoi treceţi-l prin ardei, ca să tapetaţi interiorul ardeilor cu un strat uniform de zahăr.
Pentru umplutură, tăiaţi în cubuleţe slăninuţa şi prăjiţi-o, adăugaţi carnea de porc şi pe cea de oaie, tăiată în cubulete.
Rumeniţi amestecul, condimentaţi-l cu sare şi piper. Când scade toată apa lăsată de carne şi rămâne doar grăsimea, luaţi vasul de pe foc.
Tăiaţi cât mai mărunt ceapa, radeţi morcovul şi prăjiţi-le 10 minute în ulei. Adăugaţi ardeiul iute tocat mărunt.
Puneţi amestecul peste carnea prăjită, adăugaţi orezul spălat şi amestecaţi. Cu acest amestec umpleţi ardeii.
Puneţi-i într-un vas termorezistent şi ţineţi vasul la cuptor până când sunt copţi. Treceţi prin maşina de tocat roşiile, adăugaţi 2 linguri zahăr şi puneţi piureul peste ardei. Ţineţi la cuptor încă 15 minute.
Chiperi la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiperi prajiti cu rosii
- chiperi cu rosii
- chiperi prajiti