Chipolata

Printeaza

O reteta gustoasa de chipolata din: fructe glasate, cirese glasate, stafide, piscoturi, unt, ou, zahar, esenta de portocale si crema englezeasca.

Ingrediente:Chipolata

  • 60 g diverse fructe glasate, tăiate mărunt
  • 60 g cireşe glasate tăiate fin
  • 25 g stafide
  • 150 g pişcoturi
  • 4 ouă
  • unt
  • 1 ceaşcă zahăr
  • câteva picături esenţă portocale
  • 10 cireşe glasate pentru ornat
  • cremă englezească

Mod de preparare:

Fructele glasate se amestecă cu stafidele. Pişcoturile se ung cu unt pc ambele feţe. Se bat gălbenuşurile cu zahăr, până se dizolvă complet, şi se amestecă bine cu laptele şi esenţa de portocale. Se fierbe până ce capătă consistenţa unei creme, ce se pune în forma bine unsă cu unt.

Deasupra se pun un strat de pişcoturi, unul de fructe, din nou cremă, pişcoturi şi fructe. Sc introduce tava în cuptorul bine încins, în bain-marie, unde se lasă mai bine de o oră. Se scoate tava şi se lasă să se răcească, după care se răstoarnă cu grijă într-o formă ceva mai adâncă – pentru a fi ulterior acoperită cu crema englezească şi ornată cu cireşele glasate

Crema englezească: 3 ceşti lapte, 6 gălbenuşuri, 1 ceaşcă zahăr, 1 ceaşcă faină, câteva picături de esenţă dc vanilie.

Se prepară astfel: cu o lingură de lemn se amestecă bine într-un vas gălbenuşurile. Sc încorporează treptat, amestecând continuu, mai întâi zahărul şi după aceea făina. Se toarnă puţin câte puţin, amestecând mereu, laptele fiert înainte, fierbinte, cu vasul pe foc moderat. Când crema s-a îngroşat, aproximativ după cinci-şase minute, se ia vasul de pe foc, se adaugă vanilia, amestecându-se mereu, până ce se răceşte bine.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.