Chipsuri din mamaliga cu chilli
PrinteazaChipsuri din mamaliga cu chilli din: malai, praf de chilli, ulei de masline, iaurt de soia, patrunjel, sare, piper.
- 350 g malai
- 2 lingurite de praf de chilli
- 1 lingura ulei de masline
- 150 ml iaurt de soia
- 1 lingura de patrunjel tocat
- sare si piper
Mod de preparare:
Fierbeti 1,5 litri de apă si adăugaţi treptat mălaiul, amestecând continuu până când se formează o mămăligă bine închegată (lingura trebuie să stea dreaptă); Adăugaţi în mămăligă pudra de chilii şi asezonaţi cu sare şi piper;
Răsturnaţi mămăliga pe un platou şi formaţi un strat de 1-4 cm înălţime (în funcţie de forma dorită la final); Lăsaţi să se răcească; Tăiaţi mămăliga răcită în fâşii subţiri (dacă stratul a fost de 4 cm) sau pătrăţele (dacă stratul a fost del cm);
Incingeţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie şi prăjiţi chipsurile de mămăligă timp de 3-4 minute sau până sunt crocante. Serviti-le calde împreună cu iaurt de soia garnisit cu pătrunjel proaspăt (opţional).
Chipsuri din mamaliga cu chilli
Pofta buna!