Ciocănele de pui cu legume asortate
PrinteazaCiocănele de pui cu legume asortate din: ciocanele de pui, miere, otet balsamic, boia dulce, sare de mare, ulei de masline, cartofi noi, sparanghel verde, rosii cherry si cimbru.
- 8 ciocanele de pui
- 1 lingura miere fluida
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingura boia dulce
- sare de mare
- piper
- 4 linguri ulei de masline
- 800 g cartofi noi
- 500 g sparanghel verde
- 250 g rosii cherry
- 4 fire cimbru
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală ciocănelele sub un jet de apă rece şi se şterg cu prosoape de hârtie. Se amestecă mierea cu oţet, boia, sare, piper şi împrejur cu acest amestec şi se aşază într-o formă mare. Se spală bine cartofii, se taie în două,pe lung, se amestecă împreună cu 2 linguri de ulei şi se sărează.
Se repartizează de jur împrejurul ciocănelelor; se coace la cuptor cea 35 min. Se întorc din când în când de pe o parte pe alta. Intre timp se spală legumele. Se decojeşte sparanghelul în dreptul treimii inferioare, se îndepărtează capelung. Se unge sparanghelul cu restul de ulei şi se sărează.
Se adaugă în tava cu pui, împreună cu roşiile şi firele de cimbru, în ultimele 15 min. de coacere. Dacă este nevoie, după primele 7 min. de coacere se mai adaugă puţină apă. Se ornează cu un fir de cimbru proaspăt.
Ciocănele de pui cu legume asortate
Pofta buna!
astept sa se decongeleze ciocanelele si gatesc putin mai tarziu 🙂
Arata foarte bine 🙂
Tare combinatia asta