Ciocolata cu inghetata
PrinteazaO reteta de ciocolata cu ingheatata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, tos, faina, frisca, ingehatata, sirop de ciocolata si ciocolata rasa pentru ornat.
- 250 g ciocolată amăruie
- 150 g unt
- 6 ouă
- 200 g zahăr tos
- 80 g făină
- 200 ml frişcă
- 500 ml îngheţată
- sirop de ciocolată
- ciocolată rasă pentru ornat
Mod de preparare:
Se prepara blatul de ciocolata: se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma si se da la frigider. Se topeste ciocolata in unt, la bain-marie.
Separat, se bat ouale cu zahar, apoi se adauga compozitia de ciocolata si faina; se inglobeaza bine, se omogenizeaza totul si se toarna in forma; se coace 20-25 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma.
Cand blatul s-a racit se taie bucati si fiecare dintre ele se acopera cu rozete de frisca. Deasupra si aseaza cate o portie de ingheatata si se decoreaza dupa fantezie.
Ciocolata cu ingheatata
Pofta buna!