Ciocolată de casă mentolată
PrinteazaCiocolată de casă mentolată din: zahar, lapte praf, unt, zeama de lamaie, cacao, zahar vanilat, ceai de menta si apa.
- 500 g zhaar
- 500 ml lapte praf
- 200 g unt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 100 g cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 3-4 plicuri ceai de menta
- 250 ml apa
Mod de preparare:
Pentru a obţine o ciocolată fină, cerni cacao împreună cu laptele praf. Din apa fierbinte şi pliculeţele de ceai, prepari o infuzie pe care o pui să fiarbă la foc mic, împreună cu zahărul, până obţii un sirop gros, în care torni’zeama de lămâie, lei vasul de pe foc, pui 1^0 g unt şi amesteci până se topeşte.
Incorporezi cacaua, laptele praf şi vanilia, mixând energic. Tapetezi o tavă cu folie de plastic, ungi cu untul rămas şi pui compoziţia în strat unform. Dai la rece până a doua zi. Pentru a porţiona ciocolata, foloseşti un cuţit uşor încălzit, trecut prin unt sau formele pentru fursecuri, dacă ai turnat ciocolata în strat subţire.
Ciocolată de casă mentolată
Pofta buna!