Ciolan de porc cu orez si spanac
PrinteazaCiolan de porc cu orez si spanac din: ciolan de porc, orez, spanac, ardei iute, usturoi, ceapa, frunze de dafin, bicarbonat de sodiu, telina, morcov, vin, sare, piper, ulei, smantana, busuioc.
- 4 bucati ciolan de porc
- 200 g orez
- 300 g spanac congelat
- ardei iute
- o capatana de usturoi
- 3 cepe
- doua frunze de dafin
- bicarbonat de sodiu
- un morcov
- o felie de telina
- 500 ml vin alb
- sare
- piper
- ulei
- smantana
- busuioc
Mod de preparare:
Ciolanele de porc se spală, se pun într-o oală cu două cepe tăiate rondele, trei sferturi din ustu¬roi tăiat felii, morcovul şi ţelina tăiate bucăţi. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă frunza de dafin, ardeiul iute şi o linguriţă cu bicarbonat, vinul alb şi apă cât să acopere carnea.
Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum două ore. Se scot din marinată, se aşază într-o tavă cu puţin ulei şi apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până pot fi pătrunse cu dinţii unei furculiţe.
Ceapa şi usturoiul rămas se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc două minute în puţin ulei. Se adaugă orezul spălat, se căleşte două minute apoi se toarnă două căni cu apă. Se condimentează şi când este aproape fiert se adaugă spanacul congelat. Se adaugă apă dacă este nevoie şi se fierbe 15 minute.
Se servste totul cald, presarat cu busuioc tocat si stropit cu smantana.
Ciolan de porc cu orez si spanac
Pofta buna!