Ciolan de porc la cuptor
PrinteazaCiolan de porc la cuptor din: ciolan de porc, bacon, unt, cartofi noi, ceapa, usturoi, sare si piper.
- un ciolan de porc de circa 1,5 kg
- 200 g bacon
- 50 g unt
- un kg cartofi noi
- o ceapa mare
- o capatana de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciolanul de porc se pune la fiert în apă cu sare. Din momentul în care apa dă în clocot, se lasă la fiert o oră. Intre timp, se spală cartofii noi, se taie mărunt ceapa şi usturoiul. Apoi, cartofii se fierb pentru 15 minute, se strecoară şi se lasă deoparte.
Ciolanul de porc se pune în tavă si se dă la cuptor, o oră. Se sotează în unt topit cartofii, ceapa, usturoiul şi baconul şi se adaugă în tavă cu un sfert de oră înainte de a fi gata. Se presară sare şi piper şi se serveşte.
Ciolan de porc la cuptor
Pofta buna!
Simplu si bun ciolanul asta!