Ciolan de porc cu garnitură de legume

Printeaza

Se spală bine 1 ciolan de porc şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se crestează şoriciul în pătrăţele suficient de a adânc pentru a ajunge la carne.

Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se presară 1 linguriţă sare de mare grunjoasă şi 1 linguriţă piper negru măcinat, frecând bine ciolanul pe toate părţile.

Se împunge ciolanul în diverse locuri cu un cuţit pentru a introduce câte 1 căţel de usturoi (în total, o căpăţână) şi 8 beţişoare de rozmarin.

Se pune ciolanul într-o tavă sau un vas de ceramică cu 2 pahare vin alb şi se introduce în cuptor, la 180 °C, acoperit cu folie de auminiu cca 3 ore.

Se scoate ciolanul din cuptor, se adaugă 8-10 cartofi, 5-8 morcovi, 1/2 ţelină curăţate şi tăiate bucăţi. Se mai adaugă 1 pahar vin alb.

Se reintroduce în cuptor neacoperit, timp de 90 min. sau până carnea se desprinde uşor de ciolan.

Ciolan de porc cu garnitură de legume

Ciolan de porc cu garnitură de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.