Ciorba acra de porc

Printeaza

Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina.

Ingrediente:

  • 300 de grame de oase de porc afumate
  • un morcov
  • o telina
  • un ardei gras verde
  • o ceapa
  • doua rosii
  • 200 ml zeama de varza
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • ulei
  • sare
  • piper
  • un ou
  • doua linguri de faina

 

Mod de preparare:

Oasele de porc trebuie lasate in apa cateva ore inainte de a fi spalate. Dupa ce au stat un timp suficient in apa, spalati oasele in apa calduta. Puneti apoi oasele la fiert, lasati apa sa dea in doua – trei clocote.

Varsati apa, apoi adaugati o noua cantitate de apa proaspata in care puneti din nou oasele sa fiarba la foc potrivit.

Curatati ceapa, spalati-o, tocati-o marunt sau dati-o pe razatoarea cu ochiuri mari.

Curatati morcovul, spalati-l, dati-l pe razatoarea cu ochiuri mari. Spalati ardeiul la exterior, indepartati cotorul, nervurile albe din interior si eventualele seminte.

Spalati apoi din nou ardeiul de aceasta data si la interior. Sectionati ardeiul in doua parti egale, apoi taiati-l in fasiute;

Curatati telina, spalati-o, apoi dati-o pe razatoarea mare. Spalati rosiile, indepartati-le cotoarele si coaja, apoi dati rosiile pe razatoarea mare sau pisati-le cu ajutorul unui pisalog.

Spalati verdeata (patrunjelul si leusteanul), lasati verdeata la scurs, apoi tocati-o marunt pana la codite pe care le aruncati.

Bateti bine oul cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, adaugati apoi treptat faina in compozitia de ou.

Amestecati bine pana la omogenizare cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloase.

Puneti pe foc o tigaie cu putin ulei, lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati ceapa tocata marunt.

Lasati ceapa sa se caleasca la foc potrivit, amestecand din cand in cand pentru a evita arderea sa.

Ceapa bine calita trebuie sa aiba o culoare aurie si sa fie sticloasa, cand ceapa este gata puteti adauga morcovul ras, ardeiul gras taiat in fasiute si telina.

Caliti legumele la foc potrivit pana cand isi schimba textura si culoarea. Condimentati amestecul cu sare si piper dupa gust, apoi adaugati rosiile date prin razatoare sau pisate anterior.

Continuati sa caliti inca cinci – zece minute, apoi opriti focul si lasati amestecul de legume sa se raceasca timp de cinci minute, apoi adaugati-l peste supa de oase ce fierbe la foc potrivit.

Puneti zeama de varza intr-un vas, apoi dati-o in doua – trei clocote.

Adaugati zeama de varza peste ciorba de porc, in momentul in care carnea s-a desprins de pe oase.

Continuati fierberea timp de un sfert de ora.

Cand ciorba este aproape gata, adaugati in fir subtire amestecul de ou si faina pe care l-ati pregatit asa cum v-am descris anterior. Fierbeti ciorba inca douazeci de minute, apoi opriti focul.

Adaugati verdeata tocata (patrunjelul si leusteanul), apoi acoperiti ciorba cu un capac in intregime si lasati-o sa se odihneasca timp de un sfert de ora inainte de servire;

Serviti ciorba in farfurii adanci in portii egale, alaturi de un ardei iute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. merge si cu bors ciorba de porc

  2. Merge cu orice brei tu sa o acresti 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.