Ciorba cu afumatura si varza
PrinteazaCiorba cu afumatura si varza din: varza, zeama de varza, carnati, ulei, faina, ceapa, smantana, boia, sare, piper.
- 1/2 varză mică acră
- 2 căni cu zeamă de varză
- 4 cârnaţi afumaţi
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură cu făină
- 2 cepe potrivite
- 3-4 linguri cu smântână
- boia de ardei
- sare
- piper
- 1,5 l apă
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi pune-o la călit în ulei. După 2 minute adaugă lingura cu făina şi o linguriţă cu boia. Adaugă apoi o jumătate din cantitatea de apă şi pune la fiert.
In acest timp, taie fideluţă varza murată şi, separat, pune şi cele 2 căni cu zeamă de varză la fiert. Adaugă carnaţii tăiaţi felii, varza tăiată şi zeama de varză peste apa care fierbe. Fierbe acoperit.
Ciorba cu afumatura si varza
Pofta buna!