Ciorba cu carne de porc si fasole
PrinteazaCiorba cu carne de porc si fasole din: apa, carne de porc, fasole alba, cartofi, ceapa, morcovi, radacina patrunjel, radacina de telina, rosii, ulei, bors, foi de dafin, sare, piper, leustean si verdeata.
- 6 pahare apă
- 500 g carne de porc
- 1 pahar fasole albe
- 4 cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- ½ rădăcină pătrunjel
- ½ rădăcină ţelină
- 2 roşii
- 2 linguri ulei
- 2 pahare borş
- foi de dafin
- sare
- piper negru boabe
- leuştean verde
- 1 lingură verdeaţă tăiată
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat pe 2-3 ore. Morcovul, pătrunjelul, ceapa se taie cuburi şi se prăjesc. Cartofii se taie felii. Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apa şi se fierbe până este gata. Fasolea se fierbe separat.
În bulionul clocotit se pun cartofii, rădăcinile prăjite, roşiile, curăţate de coajă şi tăiate cuburi. Toate se fierb 12-15 minute la foc mic.
Cu 5-7 minute înainte de a fi gata, se adaugă fasolea, sarea, piperul, un fir de leuştean, borşul fiert, foile de dafin. Se serveşte presărată cu verdeaţă.
Ciorba cu carne de porc si fasole
Pofta buna!