Ciorbă cu carne de vită, smantana si crutoane
PrinteazaCiorbă cu carne de vită, smantana si crutoane din: carne de vita, morcov, telina, rosii, ceapa verde, ardei grasi, bors, ulei de floarea soarelui, fidea, leustean, sare, piper, paine, smantana.
- 500 g carne de vita
- un morcov
- o telina mica
- 5 rosii
- doua legaturi ceapa verde
- doi ardei grasi
- 300 ml bors
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 g fidea
- o legatura leustean
- sare
- piper
- paine
- smantana
Mod de preparare:
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-un castron. Se încinge uleiul într-o oală, se pun legumele rase şi se călesc până se înmoaie. Se toarnă doi litri de apă şi, când a început să clocotească, se adaugă carnea de vită spălată şi tăiată bucăţi mici.
Se adună spuma formată cu o lingură cu găuri, se adaugă sare şi piper după gust şi se lasă să fiarbă. Când carnea este aproape fiartă se adaugă ardeii graşi spălaţi şi tăiaţi julien, roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare.
Se adaugă borşul, ceapa verde tocată mărunt, cozile de leuştean tocate şi se fierbe 10 minute. Se presară fideaua ruptă în bucăţi mai mici, se condi¬mentează, dacă mai este nevoie, şi se fierbe încă 10 minute. Se serveste fierbinte, cu smantana si crutoane, presarata cu leustean tocat.
Ciorbă cu carne de vită, smantana si crutoane
Pofta buna!