Ciorba cu mai multe feluri de peste

Printeaza

Ciorba cu mai multe feluri de peste

Ingrediente:Ciorba cu mai multe feluri de peste

  • 1 kg peşte (crap, somn, novac)
  • 2 kg roşii lunguieţe
  • 2 mor­covi potriviţi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă mare
  • 3 cartofi
  • 1 ţelină potrivită
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură condiment tip
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 lin­gură oţet
  • puţin ulei
  • sare şi piper după gust

 

 

Mod de preparare:

Pui 2 l de apă la fiert şi până dă în clocot cureţi, speli şi dai prin răzătoarea cu ochiuri mari morcovul, pătrunjelul şi ţelina, apoi le pui în oală. Tai mărunt ceapa, cureţi cartofii, îi tai cubuleţeşi le adaugi în ciorbă.

Numai după ce toate legumele au fiert, pui roşiile date prin maşina cu separator, condimentele şi zahărul. După ce au fiert roşiile, pui peştele curăţat şi tăiat bucăţi, pui şi oţetul şi laşi ciorba să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute, presari verdeaţa tocată şi dai oala deoparte.

Separat, cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl freci cu ulei până obţii o maioneză, peste care torni un polonic din zeama de ciorbă şi amesteci bine. Ciorba o mănânci caldă şi adaugi în farfurie 1 lingură de mujdei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.