Ciorba de bureti cu morcov si ceapa
PrinteazaCiorba de bureti cu morcov si ceapa din: bureti, bors, morcov, ceapa, ulei, sare, patrunjel, marar, apa.
- 0,5 kg bureti
- 1 l bors
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 lingura cu ulei
- sare
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 2 l apa
Mod de preparare:
Ciorba se poate prepara cu bureţi proaspeţi, culeşi din pădure, sau bureţi uscaţi pentru iarnă.
Se fierb, în 2 l de apă, ceapa şi morcovul, peste care se adaugă bureţii tăiaţi mărunt. Când sunt fierţi, se adaugă borşul şi se lasă să dea în câteva clocote.
La sfârşit, se adaugă pătrunjelul şi sarea după gust. După preferinţă se poate adăuga puţin rântaş dintr-o ceapă călită în puţin ulei cu o lingură de faină, stinsă cu apă. Bureţii uscaţi se pun la înmuiat din ajun.
Ciorba de bureti cu morcov si ceapa
Pofta buna!