Ciorba de cartofi cu ciuperci, bacon si maghiran

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: cartofi, bacon, verdeata, chimen, maghiran, unt, ou, ceapa, usturoi, faina, ciuperci, bors.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 200 g bacon
  • 1 legătură de verdeţuri
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 2 linguri maghiran
  • 50 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 1 ceapă
  • 1 usturoi
  • 30 g făină
  • 100 g ciuperci
  • 1 l bors

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se taie bucăţi şi se fierb în 1,5 1 de apă. Se pun verdeţuriie de supă, apoi chimenul si maghiranul şi se fierb 30 de minute. Jumătate din supă se dă deoparte, iar restul de supă şi car­tofii se mixează până se obţine un piure.

Ceapa şi usturoiul se toacă şi se călesc în unt, într-o oală mare. Se toarnă faina şi se amestecă. Se pune restul de supă, ciupercile tăiate bu­căţi şi se lasă 20 de minute la foc mic. Spre sfârşit, se pun cartofii,borsul, gălbenuşul de ou şi fâşiuţele de bacon afumat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.