Ciorba de cartofi si bacon
PrinteazaCiorba de cartofi si bacon din: supa de pui, bacon, smantana, faina, ceapa, usturoi, busuioc, piper, cartofi, sos de ardei iute, branza cheddar, patrunjel.
- 750 ml supă de pui
- 100 g bacon
- 200 g smântână
- 50 g făină
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă busuioc uscat
- ½ linguriţă piper
- 2 cartofi
- ½ linguriţă sos de ardei iute
- brânză Cheddar rasă
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se prăjeşte baconul într-o tigaie, până devine crocant. Se scurge bine într-o sită şi se pune pe prosop de hârtie pentru a se îndepărta excesul de grăsime. În grăsimea lăsată de bacon se călește ceapa și usturoiul.
Se adaugă făină, sare, busuioc şi piper. Peste acest amestec, se toarnă treptat supa de pui. Se lasă să fiarbă câteva minute. Se decojesc cartofii şi se taie cuburi. Se adaugă împreună cu smântâna şi sosul iute în supă. Se lasă la fiert, însă fără să mai dea în clocot încă o dată.
La final se adaugă baconul. Supa se serveşte garnisită cu pătrunjel şi brânza Cheddar rasă.
Ciorba de cartofi si bacon
Pofta buna!