Ciorba de ceapa verde

Printeaza

Ciorba de ceapa verde din: ulei, ceapa verde, marar verde, morcovi, radacina de patrunjel, orez, sare, piper, otet.

Ingrediente:Ciorba_de_ceapa_verde

  • 50 ml ulei
  • 6 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar verde
  • 2 morcovi potrivit
  • 1 radacina de patrunjel mica
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri otet

 

Mod de preparare:

Iei o oală de 6 l în care pui la fiert apă, cât să ocupe 3/4 din oală. între timp, cureţi ceapa şi o speli, după care o tai mărunt cu cuţitul (ca la salată). Cureţi morcovul şi rădăcina de pătrunjel pe care le toci mărunt şi le pui la fiert în apă (10 minute).

După acest timp, pui şi ceapa verde să fiarbă alături de celelalte legume. După cir­ca 20 de minute în care legumele au fiert împreună, pui şi orezul, lăsând să mai fiarbă 10 minute. Căleşti mărarul în ulei, apoi îl pui în ciorbă şi îl laşi să dea 2-3 clocote.

Spre sfârşitul ciorbei pui sare, piper şi oţetul pentru a acri ciorba, apoi opreşti focul.

Ciorba de ceapa verde

Ciorba_de_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.