Ciorba de ciuperci si kaizer

Printeaza

O reteta de ciorba de ciuperci, kaizer, ceapa, morcov, ardei gras, usturoi si sare, servita cu mujdei de usturoi si verdeata tocata.

Ingrediente:Ciorba de ciuperci si kaizer

  • 500 g ciuperci
  • 300 g kaizer
  • o ceapă albă
  • o ceapă roşie
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 4 căţei de usturoi
  • ulei de floarea-soarelui
  • o lămîie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală, se taie felii potrivit de groase şi se călesc în puţin ulei încins. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Mor­covul se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc pînă se înmoaie.

Se pun doi litri dee apă la fiert şi, cînd începe să clclocotească, se adaugă legumele căălite. Se condimenteaază, se lasă să fiarbă pînă cînd j s-au înmuiat şi se adaugă ciupercrcile.

Se fierb timp de3 zece minute, se adaugă succul de lămîie, sarea şi piperul. Kaiizerul se taie în bucăţi mai mici şi, ccînd ciupercile au fiert, se presară îîn ciorbă şi se mai fierb cinci minute.

Se serveste fierbinte, cu putin mujdei de usturoi si verdeata tocata.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.