Ciorba de conopida cu maruntaie

Printeaza

Ciorba de conopida cu maruntaie din: pui, conopida, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pastarnac, rosii, galbenus, smantana, sare de lamaie, sare, piper, patrunjel.Ciorba de conopida cu maruntaie

Ingrediente:

  • 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi)
  • 1 conopidă mică
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 2-3 roşii
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură smântână
  • sare de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în care vei fierbe supa, pui ulei şi o prăjeşti în uleiul încins, până îşi schimbă culoarea. Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul rădăcină, ţelina şi păstârnacul, tai ceapa solzişori, rădăcinoasele rondele şi le adaugi peste carne. Ciorba_de_conopida_cu_maruntaie1

 

 

Laşi să se inabuseasca, apoi torni 3 litri de apă şi când clocoteşte, pui conopida spălată şi des­făcută bucheţele. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai cubuleţe şi le adaugi în oală, după ce au fiert toate.

Potriveşti de sare şi piper, presari pătrunjelul tocat, mai dai într-un clocot, două şi dai oala deoparte.

Intr-un castron, amesteci gălbenuşul cu smântână şi cu un vârf de cuţit de sare de lămâie, adaugi câteva linguri de supă fierbinte şi torni totul în oală. Pătrunjelul tăiat mărunt îi întregeşte gustul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.