Ciorba de conopida cu maruntaie
PrinteazaCiorba de conopida cu maruntaie din: pui, conopida, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pastarnac, rosii, galbenus, smantana, sare de lamaie, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 kg pui cu măruntaie (pipote, inimi)
- 1 conopidă mică
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 1 păstârnac
- 2-3 roşii
- 1 gălbenuş
- 1 lingură smântână
- sare de lămâie
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli bine carnea, o usuci şi, în oala în care vei fierbe supa, pui ulei şi o prăjeşti în uleiul încins, până îşi schimbă culoarea. Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul rădăcină, ţelina şi păstârnacul, tai ceapa solzişori, rădăcinoasele rondele şi le adaugi peste carne.
Laşi să se inabuseasca, apoi torni 3 litri de apă şi când clocoteşte, pui conopida spălată şi desfăcută bucheţele. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai cubuleţe şi le adaugi în oală, după ce au fiert toate.
Potriveşti de sare şi piper, presari pătrunjelul tocat, mai dai într-un clocot, două şi dai oala deoparte.
Intr-un castron, amesteci gălbenuşul cu smântână şi cu un vârf de cuţit de sare de lămâie, adaugi câteva linguri de supă fierbinte şi torni totul în oală. Pătrunjelul tăiat mărunt îi întregeşte gustul.
Pofta buna!