Ciorbă de dovlecei cu afumătură
PrinteazaCiorbă de dovlecei cu afumătură din: dovlecei, carne afumata, ceapa, orez, galbenus, smantana, marar, sare, piper, zahar.
- 600 g dovlecei
- 200 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca
- 1 ceapa
- 2 linguri orez
- 1 galbenus
- 150 ml smantana
- 1 legatura marar
- sare
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Puneţi carnea spălată şi tăiată la fiert în 31 apă rece, împreună cu ceapa tocată mărunt, sare şi piper. Când carnea s-a înmuiat, adăugaţi în oală orezul spălat în mai multe ape şi dovleceii tăiaţi in feliuţe sau cubuleţe. Fierbeţi ciorba la foc potrivit.
Când toate ingredientele sunt fierte, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi treptat gălbenuşul frecat cu smântână şi cu 2 linguri apă rece. Amestecaţi şi dacă este ciorba prea acră, adăugaţi puţin zahăr.
Ciorbă de dovlecei cu afumătură
Pofta buna!