Ciorbă de dovlecei cu măsline

Printeaza

Ciorbă de dovlecei cu măsline 

Ingrediente:Ciorbă de dovlecei cu măsline

  • 3 dovlecei
  • 150 g măs­line
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 2 ouă
  • smantână
  • leuştean
  • sare
  • borş
  • 2 linguri făină

 

Mod de preparare:

Toci ceapa şi morcovul, le căleşti împreună cu făina, apoi stingi cu apă. Separat, pui la fiert în apă cu sare: ţelina, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul întregi, peste ele adaugi ceapa şi morcovul călite şi le fierbi pe toate la foc iute.

Când au fiert zarzavaturile întregi, le scoţi şi pui ardeiul gras tăiat fideluţă, dovleceii tăiaţi cuburi şi măslinele crestate puţin. Când dovleceii sunt fierţi, potriveşti de sare şi torni borş (fiert în prealabil), după cum îţi place.

Mai laşi să dea în câteva clocote şi opreşti focul. Cât este ciorba caldă (dar nu clocotită), adaugi ouăle bătute cu 4-5 linguri de smântână şi o serveşti cu leuştean tăiat fin.

Pentru perioadele în care nu găseşti dovlecei, îi poţi înlocui cu cartofi. In cazul în care nu ai borş, poţi folosi oţet. Nu e bună însă zeama de varză.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.