Ciorba de fasole ca in Bucovina
PrinteazaO reteta de ciorba de fasole cu carnat afumat fasole alba, kaizer afumat, albiura, morcov, ceapa, mujdei, fidea, rosii in bulion, sare, cimbru si otet.
- 300 g fasole alba
- 1 cârnat afumat
- 100 g kaizer
- albitură
- 1 morcov
- 1 ceapă
- mujdei
- 50 g fidea
- 150 g roşii în bulion
- sare
- cimbru
- oţet
Mod de preparare:
Fierbi fasolea albă într-o cratiţă, schimbi apa de câteva ori. în ultima apă pui puţină sare. Adaugi morcovii şi albitura, date pe răzătoarea mică, ceapa curăţată, spălată şi tocată şi mujdeiul.
Incorporezi cimbrul şi roşiile din bulion, care, în prealabil, au fost strecurate printr-o sită. După ce au dat într-un clocot, pui fideaua.
Tai kaizerul şi cârnatul în feliuţe, pe care le căleşti 2-3 minute, apoi le adaugi peste ciorbă. Acreşti ciorba cu oţet cât este nevoie. Potriveşti cu sare, după gust.
Ciorbă de fasole ca in Bucovina
Poftă bună!