Ciorba de legume cu busuioc
PrinteazaO reteta gustoasa de ciorba din:rosii, telina, morcovi, cartofi, dovlecei, varza, fasole verde, orez, usturoi, ulei, ceapa, busuioc si sare.
- 3 căni roşii tăiate mărunt sau 1 cană bulion
- 1 ţelină mică
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 dovlecei mai mari tăiaţi
- 1/2 varză mică
- 2 căni fasole verde
- 6-8 căni apă caldă
- 1/2 cană de orez
- 2 linguri ulei
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 linguriţă busuioc
- 4 linguri apă
- sare
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o pui la călit în ulei în oala în care veiu pregăti toată ciorba împreună cu usturoiul, busuiocul, apoi adaugi cele 4 linguri apă. între timp, cureţi legumele şi tai mărunt ţelina, fasolea verde, varza şi morcovii, iar cartofii şi dovleceii îi tai cubuleţe; adaugi toate legumele peste ceapa călită, torni cele 6-8 căni de apă şi mai fierbi 30 minute.
La sfârşit, adaugi orezul şi roşiile şi mai fierbi 15-20 minute.
Pofta buna!