Ciorba de limba

Printeaza

 Ciorba de limba

Ingrediente:Ciorba de limba

  • 1/2 kg limbă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 2 linguri orez
  • 2 ouă
  • lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare
  • apă

 

Mod de preparare:

Pui apă la fiert într-o oală şi când începe să clocotească, pui limba spălată bine în prealabil, laşi să dea în câteva clocote, după care o scoţi şi o cureţi de pieliţă.

Cureţi şi zarzavatul, îl speli şi-l fierbi separat, într-o oală cu apă rece. Când înce­pe să clocotească, adaugi limba şi o laşi să fiarbă la foc potrivit. Când limba este bine fiartă, o scoţi şi o serveşti ca rasol, iar zeama o strecori.

O pui din nou la fiert cu orezul. După ce a fiert orezul, dai oala deoparte, laşi să se răcească puţin şi adaugi gălbe­nuşurile bătute, acreşti cu zeama de lămâie, potriveşti de sare şi presari pătrunjelul tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.