Ciorba de limba
PrinteazaCiorba de limba
- 1/2 kg limbă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 2 linguri orez
- 2 ouă
- lămâie
- pătrunjel verde
- sare
- apă
Mod de preparare:
Pui apă la fiert într-o oală şi când începe să clocotească, pui limba spălată bine în prealabil, laşi să dea în câteva clocote, după care o scoţi şi o cureţi de pieliţă.
Cureţi şi zarzavatul, îl speli şi-l fierbi separat, într-o oală cu apă rece. Când începe să clocotească, adaugi limba şi o laşi să fiarbă la foc potrivit. Când limba este bine fiartă, o scoţi şi o serveşti ca rasol, iar zeama o strecori.
O pui din nou la fiert cu orezul. După ce a fiert orezul, dai oala deoparte, laşi să se răcească puţin şi adaugi gălbenuşurile bătute, acreşti cu zeama de lămâie, potriveşti de sare şi presari pătrunjelul tocat.
Poftă bună!