Ciorba de miel cu salata
PrinteazaO reteta de ciorba din coaste de miel, salata, ceapa verde, patrunjel, leustean, usturoi verde, oua, ulei si otet se serveste fierbinte.
- 500 g coaste de miel
- 2 salate
- 3 legături ceapă verde
- 2 legături pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură usturoi verde
- 3 ouă
- ulei
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe, o speli, o tai şi o fierbi în apă rece cu sare. lei spuma ori de câte ori e nevoie. Speli salata şi usturoiul, tai salata fideluţă şi usturoiul mărunt şi le adaugi în oală când carnea este aproape gata.
Tai mărunt şi ceapa, o căleşti puţin în ulei şi o adaugi în ciorbă. Mai laşi puţin să fiarbă, tragi oala de pe foc, o laşi puţin să se răcorească şi o dregi cu ouăle bătute.
Potriveşti de sare şi oţet, o dai iar într-un clocot şi la final presari pătrunjelul şi leuşteanul tocate.
Pofta buna!