Ciorba de perisoare cu albitura
PrinteazaO reteta foarte gustoasa de ciorba de perisoare din: carne de vita, ou, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, orez, rosii, pasta de tomate, bors, sare, piper si patrunjel sau leustean.
- carne de vită (sau amestec) 300 g
- un ou
- ceapă 100 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 150 g
- ardei gras 100 g
- orez 50 g
- roşii proaspete sau în bulion 100 g
- o lingură de pastă de tomate
- borş 4-500 ml
- sare şi piper măcinat
- o legătură mică de pătrunjel sau leuştean
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţe, se spală, se taie şi se dă prin maşina de tocat cu sită deasă. Se amestecă bine cu ou, puţin pătrunjel verde tocat, piper măcinat şi puţină sare.
Opţional se poate adăuga puţină ceapă – tăiată mărunt şi călită separat în ulei – şi orez fiert pe jumătate. Se formează perisoare de formă sferică ce se pun la fiert în apă clocotită.
Se spumează şi se adaugă la fiert puţină sare şi zarzavatul curăţat şi tăiat mărunt. Se fierbe totul 15-20 minute, după care se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt şi orezul spălat. După ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi pasta de tomate diluată cu puţină supă.
Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, după care se adaugă borşul fiert separat. Se potriveşte gustul cu sare, iar înainte de servire se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Ciorba de perisoare cu albitura
Poftă bună!