Ciorba de perisoare si carne bucati
Printeaza
O reteta delicioasa de ciorba de perisoare, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, galbenuisuri, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente :
- 250 g carne tocată
- 250 g carne de porc
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 1 gulie
- 1 ceapă
- 1 lingură pastă de ardei
- 500 g smântână
- 1 lingură tarhon
- 100 ml ulei
- 1 lingură orez
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, păstârnacul, ţelina şi gulia, le tai cubuleţe şi le căleşti 2 minute în ulei, în oala în care fierbi ciorba. Tai carnea de bucăţele, le adaugi în oală împreună cu tarhonul şi laşi să fiarbă. In acest timp pregăteşti perişoarele.
Amesteci carnea tocată cu orezul fiert, gălbenuşurile, ceapa tocată, sare şi piper după gust. Formezi perişoare pe care le adaugi în ciorbă, pui sare şi piper şi laşi să fiarbă.
Dai apoi oala deoparte, adaugi smântână amestecată cu ouăle, amesteci şi presari pătrunjelul verde tocat.
Pofta buna!