Ciorba de peste cu masline
PrinteazaCiorba de peste cu masline din: peste, ceapa, ardei gras, telina, usturoi, vin, bulion, rosii, masline, lamai, ulei, verdeata, sare, piper.
- 800 g peşte, după gust
- o ceapă
- un ardei gras
- 2 fire ţelină
- 2 căţei usturoi
- 150 ml vin alb
- 2 linguri bulion
- 3 roşii
- 100 g măsline
- 2 lămâi
- 3 linguri ulei
- verdeaţă, după gust
- sare
- piper
Mod de preparare:
In oala de fiert se toarnă uleiul în care se călesc ceapa tocată, ardeiul şi telina cubulete şi usturoiul, feliuţe.
Se lasă 5 minute, se adaugă vinul, bulionul, măslinele. Se acoperă după ce dă în clocot şi se lasă la fiert 15 minute.
Se adaugă roşiile, se mai lasă un clocot şi apoi se adaugă peştele şi o lămâie tăiată felii.
Se mai lasă la fiert 10 minute şi apoi se adaugă şi sucul strecurat a celei de-a doua lămâi. Se potriveşte de sare şi piper şi se aduce la masă cu verdeaţă.
Ciorba de peste cu masline
Pofta buna!