Ciorba de peste cu masline

Printeaza

Ciorba de peste cu masline din: peste, ceapa, ardei gras, telina, usturoi, vin, bulion, rosii, masline, lamai, ulei, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de peste cu masline

  • 800 g peşte, după gust
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • 2 fire ţelină
  • 2 căţei usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 2 linguri bulion
  • 3 roşii
  • 100 g măsline
  • 2 lămâi
  • 3 linguri ulei
  • verdeaţă, după gust
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In oala de fiert se toarnă uleiul în care se călesc ceapa tocată, ardeiul şi telina cubulete şi usturoiul, feliuţe.

Se lasă 5 minute, se adaugă vinul, bulionul, măslinele. Se acoperă după ce dă în clocot şi se lasă la fiert 15 minute.

Se adaugă roşiile, se mai lasă un clocot şi apoi se adaugă peştele şi o lămâie tăiată felii.

Se mai lasă la fiert 10 minute şi apoi se adaugă şi sucul strecurat a celei de-a doua lămâi. Se potriveşte de sare şi piper şi se aduce la masă cu verdeaţă.

 

Ciorba de peste cu masline

Ciorba de peste cu masline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.