Ciorbă de pui cu tăitei
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de pui cu taitei, carne de pui, aripioare de pui, ceapa, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, ulei, oua, lamaie, leustean.
- 800g aripioare de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi roşi
- 1 rădăcina de pătrunjel
- 150 g taiţei cu ou
- 150 mil ulei
- 2 oua
- 1 lămâie
- 2 leg. leustean
Mod de preparare:
Curăţaţi aripioarele, pârliţi-le la flacăra aragazului, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 51 apă, cu 1 lingură sare. Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Căliţi-le în ulei până când se înmoaie, apoi puneţi-le în oala cu aripioare. Fierbeţi la foc mic 40 de minute, apoi adăugaţi tăiţeii şi leuşteanul tocat mărunt.
Bateţi ouăle cu puţină sare şi puneţi-le în oala cu ciorbă. Lăsaţi să fiarbă încă 10 minute. La final, puneţi zeama stoarsă de la lămâie şi potriviţi de sare şi piper.
Pofta buna!