Ciorba de raci oltenesti
PrinteazaCiorba de raci oltenesti din: raci uscati, ceapa, morcov, pastarnac, telina, rosii, pasta de tomate, patrunjel, bors, zeama de varza, fidea, sare, piper, ulei, faina, supa.
- 1 sir de raci uscati
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 bucata de radacina telina
- 2-3 rosii
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 legatura patrunjel
- 1 cana bors sau zeama de varza
- 2 cuiburi de fidea
- sare
- piper
Ingrediente pentru coca de umplutura:
- 2 linguri ulei
- 2-3 linguri faina
- 2 cepe
- 1 lingura bulion de rosii
- sare
- piper
- zeama de supa
Mod de preparare:
Pui racii cateva ore la inmuiat in apa calduta, apoi ii cureti de cotoare si seminte si ii crestezi usor la varf. Pui la fiert, in apa usor sarata, zarzavatul curatat si tocat ca pentru o ciorba obisnuita.
Pregatesti coca de umplutura, calesti 2 cepe tocate in 2 linguri de ulei, apoi adaugi faina, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, un praf de sare, piper si o lingura bulion de rosii. Amestecul il stingi cu zeama din supa de legume, amestecand pana vei obtine o coca potrivit de tare, cu care umpli racii.
Secretul acestei ciorbe consta in pregatirea aluatului de umplutura, care nu trebuie sa fie nici prea gros, pentru ca racii devin tari la fierbere, dar nici prea subtire, pentru ca nu se va lega si va cadea din raci.
Dupa ce umpli racii, ii pui usor in supa, impreuna cu fideaua si borsul. Treptat, pe masura ce fierb, racii se ridica la suprafata, semn ca umplutura este fiarta. Continui fierberea inca un minut sau doua si potrivesti gustul cu sare si piper. Ciorba o poti servi calda sau rece, presarata cu patrunjel tocat marunt.
Ciorba de raci oltenesti
Pofta buna!