Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)
PrinteazaCiorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)
- 500 g oase de porc afumate (de preferinţă şiră)
- 3-4 sfecle roşii
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 2 linguri zarzavat pentru corbă
- 1 foaie dafin
- condiment
- 300 g smântână
- verdeaţă uscată (pătrunjel, cimbru)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Oasele foarte bine spălatele pui la fiert în 2-3 litri de apă. Strecori apoi zeama şi o pui din nou la fiert împreună cu zarzavatul, ceapa tocată mărunt, foaia de dafin, morcovul şi sfecla roşie date pe râzătoare.
Când sfecla este fiartă, adaugi carnea desfăcută de pe oase, condimentul, verdeaţa uscată şi potriveşti de sare şi piper. O iei de pe foc şi o dregi cu smântână.
Ciorba de sfeclă roşie cu oase de porc afumate (şiră)
Poftă bună!