Ciorba de vitel banateana
PrinteazaO reteta simpa de vitel cu ceapa, morcov, telina si albitura, faina, ulei, cartofi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, mazare sau fasole verde, sare de lamaie si paturnjel sau leustean.
- carne de viţel 400 g
- ceapă 60 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 100 g
- ulei 100 ml
- o lingură de faina
- ardei gras 100 g
- cartofi 150 g
- varză albă 150 g
- roşii proaspete sau în bulion 100 g
- o lingură de pastă de tomate
- mazăre sau fasole verde din conservă 100 g
- o linguriţă de knorr
- sare şi sare de lămâie după gust
- o legătură mică de pătrunjel sau leuştean.
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie în două-trei bucăţi mai mici şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează şi se fierbe, până ce carnea este aproape pătrunsă. Ceapa se taie mărunt, iar morcovul, ţelină şi albitura se taie puţin mai mari.
Se prăjesc separat într-o crăticioara cu ulei, apoi se presară făina şi se rumenesc împreună. Acest rântaş se pune în supa de carne împreună cu knorr, varza tăiată careuri, ardeiul gras tăiat mărunt şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Carnea se scoate, se taie cubuleţe şi se pune la loc în ciorbă.
Când toate ingredientele sunt pătrunse, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi pasta de roşii diluată cu puţină zeamă de la ciorbă. Se mai lasă 10 minute la foc potrivit. Se potriveşte gustul cu sare şi sare de lămâie, iar înainte de servire se adaugă verdeaţa spălată şi tocată mărunt.
Poftă bună!