Ciorba de vitel cu ciuperci
PrinteazaCiorba de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, telina, radacina de patrunjel, morcovi, gogosar, sare, piper.
- 500 g carne de viţel
- 4-5 ciuperci
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 morcovi
- 1 gogoşar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Într-o oală se pune carnea la fiert, în apă cu sare. Se spumează ori de câte ori e nevoie. Legumele se spală, se curăță şi se toacă mărunt. Separat, într-o tigaie cu ulei se pun la călit morcovul, pătrunjelul, ţelina, ceapa şi gogosarul. Se rumenesc bine în tigaie, după care se adaugă şi ciupercile.
Se ţine totul pe foc până se înmoaie legumele iar apoi le punem în oala cu ciorbă Se condimenteză cu piper şi sare după gust. Se acreşte cu oţet sau zeamă de lamâie. Se serveşte cu pătrunjel tocat.
Ciorba de vitel cu ciuperci
Pofta buna!