Ciorba de dovlecei
PrinteazaO reteta de ciorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper.
- 4 dovlecei
- 2 cepe
- 2 ardei
- 2 morcovi
- o legatura patrunjel
- o legatura marar
- zeama de la o lamaie
- 2-3 lingurite ulei de masline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Se spală legumele şi se taie cubuleţe.Se perpeleşte, pentru început, ceapa în uleiul de măsline. Se adaugă morcovii ra$i, ardeii tocaţi mărunt şi apă călduţă. Se clocotesc câteva minute, se adaugă dovleceii tăiaţi cubuleţe şi se lasă să fiarbă în continuare.
Se pregăteşte verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. Se adaugă în oaila cu legumele fierte si cu zeama de lămâie. 3. Se lasă să fiarbă bine si, la final, se adaugă sare şi piper, după gust.
Ciorba de dovlecei
Pofta buna!