Ciorba de dovlecei

Printeaza

O reteta de ciorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Se spală legumele şi se taie cubuleţe.Se perpeleşte, pentru înce­put, ceapa în uleiul de măsline. Se adaugă morcovii ra$i, ardeii tocaţi mărunt şi apă călduţă. Se clocotesc câteva minute, se adaugă dovleceii tăiaţi cubuleţe şi se lasă să fiarbă în continuare.

Se pregăteşte verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. Se adaugă în oaila cu legumele fierte si cu zeama de lămâie. 3. Se lasă să fiarbă bine si, la final, se adaugă sare şi piper, după gust.

Ciorba de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.