Ciorba nefiarta de legume
PrinteazaO reteta de ciorba nefiarta de legume din: morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, pastarnac, patrunjel, telina, zeama de varza acra, patrunjel verde, sare si piper. Ciorbele fără foc se pot prepara prin adăugarea legumelor preferate, rase, tocate mărunt sau tăiate în felii mai mari, în suc de roşii, zeamă de varză, iaurt, lapte acru, zer sau sucuri proaspat extrase din legume-radacinoase: morcovi, telina, varza, pastarnac, patrunjel, sfecla.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 1 radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina
- 500 ml zeama de varza acra
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati si spalati bine legumele. Taiati-le in rondele, cubulete sau radeti-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-le intr-o oala, sarati-le, piperati-le, amestecati-le bine, eventual puteti sa le framantati putin ca sa-si lase zeama. Dupa 15 minute turnati zeama de varza acra. Amestecati si lasati in repaus preparatul timp de 15 minute.
Condimentele se potrivesc in fuctie de cat de sarata si acra este zeama de varza. Se seveste la temperatura camerei, presarata cu patrunjel verde tocat. Daca zeama de varza este acra, puneti jumatate din cantitatea ceruta si completati cu suc de rosii.
Ciorba nefiarta de legume
Pofta buna!