Cireşe in vin

Printeaza

O reteta de cirese in vin din: cirese, vin rosu, apa, zahar, scortisoara si lichior de cirese.

Ingrediente:Cireşe in vin

  • 20 cirese mari, dulci
  • 1 pahar vin rosu
  • 2 pahare apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • lichior de cirese (facultativ)

 

Mod de preparare:

Pune la fiert apa şi zahărul într-o cratiţă. Când începe să clocotească, adaugă vinul şi fierbe-l ca să se evapore o parte din alcool, apoi aromatizează cu batonul de scorţişoară.

Când lichidul s-a îngroşat, adaugă cireşele şi fierbe-le circa 5 minute, la vasul de pe foc şi lasă-le să se răcească în siropul în care au fiert.

Pune cireşele într-un borcan de sticlă şi toarnă peste ele siropul strecurat şi, după gust, un strop de lichior de cireşe. Sterilizează prin fierbere şi lasă-le să se marineze o săptămână înainte de a le consuma.

Cireşe in vin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.