Cireşe in vin
PrinteazaO reteta de cirese in vin din: cirese, vin rosu, apa, zahar, scortisoara si lichior de cirese.
- 20 cirese mari, dulci
- 1 pahar vin rosu
- 2 pahare apa
- 5 linguri zahar
- 1 baton de scortisoara
- lichior de cirese (facultativ)
Mod de preparare:
Pune la fiert apa şi zahărul într-o cratiţă. Când începe să clocotească, adaugă vinul şi fierbe-l ca să se evapore o parte din alcool, apoi aromatizează cu batonul de scorţişoară.
Când lichidul s-a îngroşat, adaugă cireşele şi fierbe-le circa 5 minute, la vasul de pe foc şi lasă-le să se răcească în siropul în care au fiert.
Pune cireşele într-un borcan de sticlă şi toarnă peste ele siropul strecurat şi, după gust, un strop de lichior de cireşe. Sterilizează prin fierbere şi lasă-le să se marineze o săptămână înainte de a le consuma.