Ciuperci cu oua de prepelita
PrinteazaCiuperci cu oua de prepelita din: unt, ceapa rosie, vin alb, branza de capra, oua de prepelita, amestec de salata, telina, morcovi, rosii cherry, ulei, otet balsamic, usturoi, sare, piper si cimbru.
- 50 g unt
- o ceapa rosie
- 50 ml vin alb
- 100 g branza de capra
- 16 ciuperci
- 16 oua de prepelita
- 300 g amestec de salata
- o telina
- un morcov
- 200 g rosii cherry
- 100 ml ulei
- 50 ml otet balsamic
- usturoi
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge jumătate din unt într-o cratiţă, se pune ceapa, sare şi piper şi se căleşte până se înmoaie. Separat se încinge restul de unt, se pun ciupercile curăţate, sare şi piper şi se călesc două-trei minute. într-un bol se amestecă ceapa călită cu brânza de capră sfărâmată, sare, piper şi un căţel de usturoi pisat.
Se umple fiecare ciupercă, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se sparge câte un ou de prepeliţă în fiecare ciupercă. Se introduce tava în cuptorul încins şi se lasă zece minute la foc mediu. Intr-un bol se amestecă sala¬ta tăiată mărunt cu morcovul şi ţelina curăţate şi date prin răzătoarea cu ochiuri mici şi roşiile cherry tăiate în jumătăţi.
Separat se amestecă uleiul cu oţetul, sare, piper şi vinul alb. Se toarnă peste salată, se amesteca, apoi se pune pe platouri, alaturi de ciupercile calde. Se serveste totul imediat, presarat cu cimbru proaspat sau cimbru uscat.
Ciuperci cu oua de prepelita
Pofta buna!