Ciuperci în foitaj
PrinteazaCiuperci în foitaj din: ciuperci, foitaj, ulei de masline, fenicul, rosii cherry, oregano, sare si piper.
- 600 g ciuperci proaspete
- 500 g foitaj
- 50 ml ulei de masline
- 1 fenicul
- 200 g rosii cherry
- 1 lingurita rasa oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi ciupercile, scurgeţi-le de apă şi tăiaţi-le în bucăţi, încingeţi într-o tigaie uleiul şi puneţi ciupercile şi feniculul tăiat julien.
Presăraţi-le cu sare şi piper şi căliti-le la foc mic până când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci. Puneţi, apoi în tigaie roşiile întregi şi oregano.
Lăsaţi la foc mic încă 10 minute. întindeţi foitajul într-o foaie de circa 3mm grosime şi tăiaţi din aceasta pătrate cu latura de circa 7 cm.
Puneţi pe fiecare pătrat de aluat câte 2 linguri din amestecul de ciuperci şi pliaţi marginile aluatului spre interior.
Puneţi foitajul astfel pregătit într-o tavă de aragaz, pe hârtie de copt şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceti la foc potrivit spre mare până când foitajul se rumeneşte frumos.
Ciuperci în foitaj
Pofta buna!