Ciuperci umplute cu urzici si bacon
PrinteazaCiuperci umplute cu urzici si bacon din: ciuperci, urzici, bacon, ceapa, usturoi verde, unt, zeama de lamaie, sare si piper.
- 12 ciuperci mari
- 600 g urzici
- 150 g bacon
- 1 legatura ceapa
- 1 legatura usturoi verde
- 50 g unt
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în clocot. Lăsaţi-le 1 -2 minute să fiarbă, apoi scurgeţi-le de apă şi tocaţi-le mărunt. Curăţaţi, spălati şi tocati mărunt ceapa verde şi usturoiul. Căliţi-le 2-3 minute în 25 g unt, după care puneţi urzicile tocate. Căliţi-le 4-5 minute la foc mic.
Tocati mărunt baconul şi amestecati-l cu urzicile călite. Cu acest amestec umpleţi ciupercile curăţate şi spălate. Puneţi ciupercile astfel pregătite într-o tavă, pe hârtie de copt şi stropiţi-le cu untul rămas, topit. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi ciupercile la foc potrivit circa 30 de minute. Serviţi câte 3 ciuperci la porţie.
Ciuperci umplute cu urzici si bacon
Pofta buna!