Ciuperci umplute cu urzici si bacon

Printeaza

Ciuperci umplute cu urzici si bacon din: ciuperci, urzici, bacon, ceapa, usturoi verde, unt, zeama de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Ciuperci_umplute_cu_urzici_si_bacon28

  • 12 ciuperci mari
  • 600 g urzici
  • 150 g bacon
  • 1 legatura ceapa
  • 1 legatura usturoi verde
  • 50 g unt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi puneţi-le în apă ce fierbe în clocot. Lăsaţi-le 1 -2 mi­nute să fiarbă, apoi scurgeţi-le de apă şi tocaţi-le mărunt. Curăţaţi, spălati şi tocati mărunt ceapa verde şi usturoiul. Căliţi-le 2-3 minute în 25 g unt, după care puneţi urzicile tocate. Căliţi-le 4-5 minute la foc mic.

Tocati mărunt baconul şi amestecati-l cu urzicile călite. Cu acest amestec um­pleţi ciupercile curăţate şi spălate. Puneţi ciupercile astfel pregătite într-o tavă, pe hârtie de copt şi stropiţi-le cu untul rămas, topit. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi ciupercile la foc potrivit circa 30 de mi­nute. Serviţi câte 3 ciuperci la porţie.

Ciuperci umplute cu urzici si bacon

Ciuperci_umplute_cu_urzici_si_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.